Line Oma en av et ukjent antall kvinner som har varslet partiet om ubehagelige opplevelser med Trond Giske.

– For meg føles det riktig å stå frem, samtidig som jeg forstår de som ikke vil det. Jeg vil fortelle alle de andre som har opplevd ting at det er trygt å varsle til Arbeiderpartiet. Jeg har blitt godt behandlet og tatt på største alvor etter at jeg gikk til Jonas Gahr Støre med min historie i romjula, sier hun til NRK.

Kommentar: Derfor trykket vi Giske-varslene

Varslersaken hennes utspilte seg i 2010. Oma var da 23 år gammel og fersk som praktikant på den norske ambassaden i Indias hovedstad New Delhi. Giske var 43 år gammel, og Norges nærings- og handelsminister.

Etter et arrangement på ambassaden drar selskapet videre til en av de mer eksklusive nattklubbene i New Delhi. Da Oma skal forlate stedet presser Giske henne opp mot veggen.

– Han stikker tungen sin ned i halsen min, mot min vilje. Jeg var helt uforberedt. Etterpå spør han om jeg skal være med han til hotellet, noe jeg sier nei til, forteller hun til NRK.

Nettavisen har vært i kontakt med Oma, men hun har ikke hatt anledning for å kommentere saken.


På Facebook har Oma, som i dag er bydelsordfører for Ap i Gamle Oslo, tatt til ordre for at Trond Giske bør gå.

«Ta fikenbladet fra munnen. Jeg er drittlei av byråkratisk pjatt, preik om maktkamper og fløyer. Dette handler om det som burde vært sagt for lenge siden: Ap kan ikke ha en nestleder eller framtidig partileder som tenker med feil hode», skrev Oma på Facebook.

Nettavisen kunne torsdag kveld presentere et internt notat som er et sammendrag av de seks varslersakene som gjenstår mot Trond Giske.

I tillegg har Nettavisen fått bekreftet at flere av historiene som har versert i mediene de siste ukene er lagt bort som ikke alvorlige, og at man nå altså sitter igjen med seks konkrete varslingsaker.