*Nettavisen* Nyheter.

NRK beklager at de ikke sa fra om lytting

Oslo (NTB-Ole Tommy Pedersen): NRKs nyhetsredaktør Stein Bjøntegård beklager at kanalen ikke tok kontakt med Den rettsmedisinske kommisjon (DRK) og fortalte at de hadde lyttet til ett av kommisjonens møter.

Kommisjonens leder Tarjei Rygnestad ble ringt opp av en NRK-ansatt. Samtalen ble ikke avsluttet, og dermed ble vedkommende sittende og høre på diskusjonen om konklusjonen i den første sakkyndigrapporten i 53 minutter og 50 sekunder.

- Det er helt riktig at en av våre journalister ringte til Rygnestad den dagen. Vedkommende oppfattet det slik at han ventet med å svare. I stedet overhørte han da det vi oppfattet som en svært interessant diskusjon som var sentral for denne saken, sier Bjøntegård til NTB.

Bjøntegård synes ikke kanalen har opptrådt kritikkverdig ved å publisere innhold fra diskusjonen, men ser i etterkant at de burde etterstrebet å sette det de hørte, inn i en kontekst.

- Vi beklager at vi i etterkant ikke har ringt Rygnestad og fortalt om dette og da fått konfrontert han med det direkte. Vi mente den gangen at det var så viktige opplysninger at de måtte fram, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag