RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NRK beklager i Entra-saken

Oslo (NTB): NRK beklager belastningen som Entra-saken har vært for eiendomsinvestor Kjetil Fjerdingen etter at kanalen ha lagt fram feilaktige påstander i en reportasje i fjor høst.

NRK ble felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for blant annet mangel på samtidig imøtegåelse og fordi de opptrådte for konstaterende. NRK har nå kommet til enighet med Fjerdingen om å gi en beklagelse, i tillegg til å betale ham 100.000 kroner, opplyser NRKs nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk til TV 2.

NRKs beklagelse kom torsdag kveld overfor Fjerdingen og hans familie. Fjerdingen har vært styremedlem i Entra, et selskap som har blitt kraftig kritisert i flere NRK-reportasjer. Kalbakk sier beløpet ikke skal oppfattes som en erstatning, men som en erkjennelse av at NRK har gjort feil.

Et punkt som Fjerdingen reagerte på var at NRK konstaterte at han var inhabil rundt ansettelsen av Entras daværende administrerende direktør Rune Olsø.

- Dette har han reagert sterkt på, og vi må erkjenne at vi ikke hadde tilstrekkelig grunnlag for denne påstanden, sier Kalbakk til VG.

Fjerdingen har overfor TV 2 ikke vært tilgjengelig for kommentar. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere