Gå til sidens hovedinnhold

NRK fikk kritikk for sin dekning av Clinton

Kringkastingsrådets leder Per Edgar Kokkvold mener NRKs dekning av Hillary Clinton under den amerikanske valgkampen fortjener kritikk.

– Jeg er helt sikker på at NRK underkommuniserte den alminnelige misnøyen mot Hillary Clinton. Hun var ikke en så normal kandidat som man har forsøkt å fremstille henne. Hun var elitekandidaten i en periode der amerikanerne mer enn noen gang rettet seg mot elitene, sa Per Edgar Kokkvold under Kringkastingsrådets møte torsdag.

Les også: - NRK drev propaganda rettet mot barn

Etter det amerikanske valget fikk norske medier kritikk for at de ikke har klart å plukke opp strømningene i det amerikanske samfunnet som til slutt førte Donald Trump til valgseier.

Kokkvold mener den uvanlig store dekningen av Trump var på sin plass, skriver Kampanje.

Les også: Stiller spørsmål ved opptellingen etter valget i USA

Les også: John Carew får hovedrolle i ny NRK-serie

– Jeg har personlig ingen kritiske synspunkter på dekningen av Trump. NRK skal være politisk nøytral, men ikke nøytral hva gjelder rett og galt, sannhet og løgn, anstendighet og uanstendighet. Det er ikke tilfeldig at alle, både de to presidentene Bush, Mitt Romney og John McCain nektet å støtte Trump, sier Kokkvold.

Han la også til at Trump var en helt uvanlig kandidat som drev mobbing og som måtte regne med at en kritisk presse fulgte ham spesielt. (©NTB)

Les også: TV 2-sjef slutter

Kommentarer til denne saken