RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NRK fikk Merket for God Design

Sist oppdatert:
Norsk Designråd gir NRK ros for fornyelsen av den visuelle profilen. Kringkasterdirektør Kari Werner Øfsti er godt fornøyd med prisen.

Norsk Designråd har tildelt NRK Merket for God Design - for fornyelse og samordning av NRKs visuelle profil, utvikling av visuelt designprogram.

Designrådet gir NRK ros for det de mener er en meget godt gjennomført oppryddings- og oppgraderingsjobb av den visuelle profilen.

Juryens begrunner tildelingen av prisen til NRK slik: "Med basis i NRK-logoens fire elementer, stolpen, skråstolpen, sirkelskiven og pilelementet, er NRKs visuelle profil fornyet på en fleksibel og frisk måte. Logoen er dekonstruert til mønsterbruk, mens NRK-logoen fremstår som det ubestridte hovedelementet der de ulike kanalenes navn blir et affiks. Fargepaletten er brukt på en raffinert måte for å styrke et dynamisk uttrykk i profilen".

Og kringkasterdirektør Kari Werner Øfsti, som mottar prisen på vegne av NRK i kveld, er fornøyd over tildelingen.

- Designprisen henger svært høyt. Det at vi får den, betyr at vi har lyktes i å skape et visuelt uttrykk som er en fornyelse samtidig som det bevarer god NRK-tradisjon, sier hun.

Ansvarlig for utviklingen av NRKs designprogram har vært tidligere designsjef i NRK, Petter Moshus, og Cecilie Lyng som utviklet kanalidentitetsfilmene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere