Gå til sidens hovedinnhold

NRK: - Fjord1 vil kjøpe Widerøe

Bodø (NTB): Transportselskapet Fjord1 skal ifølge NRK være interessert i å kjøpe Widerøe. Det er ikke kjent hvor mye Fjord1 er villig til å betale for flyselskapet.

Etter det kanalen kjenner til, har det vestlandske ferje- og busselskapet arbeidet med planene om et eventuelt Widerøe-kjøp i lang tid. Nylig ble det kjent at Per G. Braathen har lagt inn bud på flyselskapet.

Salget av Widerøe er en del av sparepakken som ble vedtatt for å redde SAS fra konkurs sist høst. Målet er å hente inn tre milliarder svenske kroner på å selge Widerøe og bakkeselskapet SAS Ground Handling (SGH). Forrige uke ble det kjent at det er inngått en intensjonsavtale med sveitsiske Swissport om å overta SGH.

Fristen for å legge inn bud på Widerøe gikk ut før helgen. I tillegg til Fjord1 og Braathen, er trafikkselskapet Torghatten, britisk-finske Flybe Nordic og et konsortium av Widerøe-piloter og investorer nevnt som mulige kjøpere.

Widerøe er Nordens største regionale flyselskap og har, i motsetning til sitt kriserammede morselskap, levert gode økonomiske resultater de siste årene. (©NTB) (©NTB) (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien