NRK flytter sitt hovedkontor fra Marienlyst til Ensjø, melder NRK tirsdag.

Se pressekonferanse klokka 11.30 direkte:

Den aktuelle tomta er på drøyt 14 mål og huser i dag Ensjøveien 3,5 og 7. Tomta ligger i krysningspunktet mellom Kampen, Tøyen og Ensjø, fire kilometer øst for Marienlyst.

NRK kjøper eiendommene fra henholdsvis Ferd Eiendom og Axer Eiendom og betaler tilsammen 800 millioner kroner.

NRKs generalforsamling ved kulturminister Abid Q. Raja (V) ga NRK fullmakt til å kjøpe:

- For å lykkes må NRK ha gode vilkår for utvikling og innovasjon. Et moderne hovedkontor på Ensjø, øst i Oslo vil bli et viktig bidrag til dette, sier kulturminister Abid Raja, ifølge NRK.

Har vurdert nær 100 tomter

NRKs styreleder, Birger Magnus, er sikker på at det er et godt valg for NRK.

– Det er gjort grundig arbeid. Nærmere hundre tomter i og utenfor Oslo er undersøkt og vurdert. Vi er trygge på at dette er det beste valget og at det blir et godt sted for NRK å etablere et nytt hovedkontor, sier Magnus ifølge en pressemelding fra NRK.

- God tilgjengelighet

- Ved valg av tomt er vi ett skritt nærmere et framtidsrettet, moderne og miljøvennlig hovedkontor. Det blir viktig for NRKs videre utvikling som allmennkringkaster og fellesarena i det norske samfunnet. Det er lagt stor vekt på å finne en tomt med god tilgjengelighet for ansatte og besøkende, forteller han.

I området rundt NRKs nye tomt er det transportårer og sykkelveinett i alle retninger. Ensjø T-bane ligger i umiddelbar nærhet og Tøyen T-bane kun fem- ti minutters gange unna.

Johan H. Andresens selskap Ferd kjøpte NRKs hovedkvarter på Marienlyst i fjor. Prislappen var 3,75 milliarder kroner. Disse pengene skal sikre NRK finansiering for nytt hovedkvarter.