*Nettavisen* Nyheter.

NRK har strippet drakten

Foto: (Faksimile NRK)

Statskanalen har fjernet annonsene.

15.09.10 13:47

Etter at et styremøte i NRK i våres slo fast at statskanalens nettsider ikke skal inneholde reklame, er nettsidene fra og med 15. september reklamefrie. Sjekk her:

- Vi hadde en del avtaler som skulle gjennomføres, men fra 15. september er sidene frie for reklame, sier informasjonssjef Øyvind Werner Øfsti i NRK til NA24/Propaganda24.

Taper 20 mill.
På egne sider innrømmet kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas at nettsidene hans innbefattes av allmennkringkasteroppdrag. Det betyr at satsingen der innbefattes av lisenspengene. Bjerkaas taper dermed 20 millioner kroner i bannerannonsering.

Bjerkaas har nemlig tidligere opplyst at NRK fikk inn rundt 20 millioner brutto i året på å selge reklame på NRK.no. NRK.no har gjort en redesign i forbindelse med endringen, hvor redaksjonelt innhold har fått mer plass.

- Vi håper at publikum responderer positivt på at der er reklamefrie sider, sier Sindre Østgård som er sjef for nett og nye medier i NRK til NA24 Propaganda.

Kritikk
Flere konkurrenter har ment at NRKs reklamesalg på nett har vært urettferdig, ettersom NRK som nettaktør kan nyte godt av en omfattende lisensfinansiert innholdsproduksjon.

Kritikken tiltok i 2009 etter at finanskrisen høsten 2008 bidrog til en markant svekkelse i annonsemarkedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.