Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NRK: Jensen vant pengekrangel med Spesialenheten

I RETTEN: Her er Eirik Jensen på vei inn i rettssal 250 i Oslo tinghus før domsavsigelsen mot ham og Gjermund Cappelen i 2017.
I RETTEN: Her er Eirik Jensen på vei inn i rettssal 250 i Oslo tinghus før domsavsigelsen mot ham og Gjermund Cappelen i 2017. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:

Den korrupsjonsdømte politimannen har fått medhold av retten i at han skal få tilgang til penger Spesialenheten har tatt hefte i. Det melder altså NRK.

Eirik Jensens forsvarer sier det er snakk om verdier for over én million kroner, deriblant inntekter fra boksalg.

Et var fredag i forrige uke at Eirik Jensen og Spesialenheten møttes i retten for å avgjøre om den korrupsjonstiltalte ekspolitimannen får tilbake beslaglagte verdier.

Fredag deltok Spesialenheten for politisakers assisterende sjef Guro Glærum Kleppe rettsmøtet med Eirik Jensen og hans forsvarer Arild Holden.

– Jensen avga en forklaring for retten. Han la vekt på sin situasjon i dag. Han ønsker å disponere de pengene han har tjent på ærlig vis. Vitterlig har ikke dette noe med kriminalitet å gjøre. Dette er legalt så det holder, uttalte Holden.

Spesialenheten har tatt heft i Jensens verdier og mener han var skyldig i heleri for over to millioner kroner, men retten fant det bevist at summen var litt over 660.000 kroner. Holden ba i retten om at det fremtidige heftet begrenses til beløpet, i samsvar med dommen.

– Alt ut over dette må han få utbetalt, uttalte Holden i retten.

Spesialenheten har tatt hefte i bankkonti, lønnskrav, og fremtidige bokinntekter i forbindelse med etterforskningen av Jensen.

I 2014 ble politioverbetjent Jensen pågrepet i Oslo politihus og siktet av Spesialenheten for politisaker for grov korrupsjon.

18. september 2017 ble han dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon, medvirkning til hasjimport og våpenlovbrudd.

Gjermund Cappelen ble i samme sak dømt til 15 års fengsel for hasjinnførsel og grov korrupsjon, samt inndragning av 825 millioner kroner.

Jensen og Cappelen har begge anket dommen, og ankeforhandlingen er berammet i Borgarting lagmannsrett 28. august og antas å vare i 20 uker, eller 80 rettsdager, til og med 1. februar 2019.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!