Gå til sidens hovedinnhold

NRK-journalist Christine Præsttun er død

Præsttun var en av NRKs mest profilerte nyhetsjournalister de siste årene.

NRK bekrefter onsdag kveld at den profilerte journalisten Christine Præsttun er død, 48 år gammelt. Præsttun er mest kjent som debattleder og var en av kanalens mest profilerte nyhetsjournalister de siste årene.

«Vår kjære kollega Christine Præsttun (48) er død. Christine døde i ettermiddag etter lengre tids kreftsykdom», skriver fagdirektør i NRK, Marius Tetlie på kanalens interne sider onsdag kveld.

– Et usedvanlig raust og varmt menneske

De siste seks årene var Præsttun tilknyttet i Nyhetsdivisjonen i NRK. I perioden 2014–2018 var hun Afrika-korrespondent sammen med ektemannen Sverre Tom Radøy.

– Christine var en svært dyktig journalist og et usedvanlig raust og varmt menneske. Med sin åpenhet, genuine interesse for andre mennesker og med sin kunnskap fikk Christine tillit hos folk. Det ga henne stor spennvidde som journalist. Programleder, dokumentarskaper, debattleder, reporter og korrespondent er noen av de mange oppgavene hun har hatt i sin karriere i NRK, sier Tetlie til NRK.

Præsttun var utdannet sosiolog og har hatt flere jobber i NRK. Hun har blant annet vært programleder i debattprogrammet Standpunkt, Dagsnytt 18, Ukeslutt og Søndagsavisa.

– Hun var alltid raus med å se og rose andre. Savnet etter Christine vil bli stort. Smilet, de gode klemmene og de kloke betraktningene. Våre tanker går nå til familien, avslutter Tetlie.

Kommentarer til denne saken