RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
- Jeg var i ferd med å dø, forteller NRK-veteran Hans-Gunnar Skarstein.
- Jeg var i ferd med å dø, forteller NRK-veteran Hans-Gunnar Skarstein.

NRK-kjendis nær døden

Sist oppdatert:
Hva skjer når mennesker møter engler? En klar og tydelig engleskikkelse ble redningen da NRK-veteran Hans-Gunnar Skarstein snødde ned i fjellet og var på vei inn i døden.

- Jeg var i ferd med å dø, forteller NRK-veteran Hans-Gunnar Skarstein.

Han er kjent blant annet fra Nitimen og Reiseradioen, og har hentet fram andre menneskers historier i radio og fjernsyn. I Søndagsåpent i kveld drar Skarstein og Egil Svartdahl til skogs og deler en kopp kaffe og en personlig historie.

En uheldig rypejakt

Skarstein forteller om en jakttur i Vosse-fjellene som holdt på å ende galt. Han var på rypejakt da han ble overrasket av et kraftig snøvær. I sekken hadde han en overlevelsesduk, og denne krøp han inn i. I løpet av natten ble han dekket av 1,5 meter snø. Det skulle ta to døgn før letemannskapene kom. I mellomtiden holdt Skarstein liv i seg ved hjelp av alle overlevelsesteknikker han hadde lært, samt et syn som utfordret troen hans. Han så en tydelig engleskikkelse på himmelen over seg.

- Når marginene blir bittesmå, er man ikke så standhaftig verken i sin tro eller vantro, sier han.

Omvendt lommetyveri

Mens Egil og Skarstein nyter skogskaffe, er et lite performance-stunt i emning på handlesenteret Oslo City. Kristiansands-kunstneren Roald Andersen den yngre har med seg et team som skal utføre omvendte lommetyveri. 300 små engler laget på barnlig vis av gråpapir og tre skal snikes ned i vesker, handleposer og jakkelommer. Hva skjer når travle handlegjester får uventede møter med engler?

Når Egil Svartdahl ankommer handlesenteret, møter han mennesker som plasserer merkelappen "engel" på opplevelser de har hatt. Programlederen får høre om gode engler, onde engler, engler i muslimsk tro, engler i kristen tro og ikke minst om engler som hjelper mennesker.

En trygg favn

En av dem vi møter på City er Hanna Barth Hake. Da hun var syv, var hun i Brasilia på språkskole sammen med foreldrene. Påskemorgen var de på toppen av kongressbygningen for å se på soloppgangen. Hanna rygget mot kanten av bygningen, og holdt på å falle ned i trafikken under dem da noe uventet skjedde.

- Det kjentes som en favn som tok tak i meg og løftet meg trygt tilbake, sier hun når hun forteller historien sin til SøndagsÅpent.

På TV 2 søndag 7. november 2004 kl. 18.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere