RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NRK knuser TV 2

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
NRKs sommersatsning har over tre ganger så mange seere som TV 2.

Mens «Sommeråpent» har hatt et snitt på 515.000 seere siden starten av juli, ender hovedkonkurrenten på TV 2 opp med et gjennomsnittlig seertall på 165.000.

608.000 seere
«Sommeråpent» topper lista over de mest sette programmene på NRK. 6. juli var det hele 608.000 seere som fulgte med på NRKs sommerunderholdning fra Youngstorget. Høyeste seertall for «Sommertid» var 200.000 seere den 7. juli.

NRKs analysesjef Kristian Tolonen mener «Sommeråpent» er et mer innarbeidet konsept enn «Sommertid».

Populært
– Det pleier å vise seg at når TV 2 satser på samme typen programformat som NRK allerede har hatt over en lengre periode, så funker det som regel bedre hos oss enn hos TV 2, sier Tolonen.

Han legger til at NRKs program har en seermessig fordel av at programmet deres går senere på kvelden, men at en slik forskjell på langt nær pleier å være så stor som det som er tilfelle nå.

NRKs «Sommeråpent» har så langt vært NRKs og Norges klart mest populære program så langt i sommer, og programmet har aldri hatt høyere seertall enn i år.

Som forventet
Hanne Dankertsen i TV 2 mener seertallene er som forventet.

– Det har gått bra i forhold til forventningene. Dette er et lavbudsjettsprogram som vi ikke har brukt veldig mye ressurser på, sier informasjonsmedarbeideren.

Hun poengterer også at det aldri har vært noe mål med programmet å konkurrere med NRKs seertall.

Så langt har Ingerid Stenvold vært programleder i «Sommeråpent». Fra mandag av tar Siv Helberg over. Øyvind Fjeldheim er programleder i «Sommertid»

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere