RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NRK legger ned mediekritisk nettsted

Sist oppdatert:
Etter halvannet år er det slutt på kritisk debatt på Mediekritikk.no. NRK fant ingen ny redaktør, men NRK.no-sjef Are Nundal mener de hadde sluppet tak i debattforumet uansett.

NRK melder denne uken på sine egne nettsider at det er slutt på Mediekritikk.no. Den 11. september i fjor, på ettårsdagen for terrorangrepet på USA, lanserte Bo Brekke nettstedet som skulle være åpen for nettbrukere som var interessert i åpen debatt rundt mediene.

I dag er Brekke i radioprogrammet "Kulturbeitet" på P2 og har ikke kapasitet til å drive nettstedet lenger.

- Allerede da jeg satte i gang, signaliserte jeg at ett år ville være nok. Jeg var oppsatt på at man måtte finne en annen redaktør. Egentlig så skulle jeg ha sluppet dette allerede i juni, men jeg fortsatt litt utover høsten, sier Brekke til Propaganda.

I sin avskjedsmelding til brukerne skriver han at NRK.no ikke fant noen andre som kunne være redaktør for debattforumet. Nedleggelsen skjer trolig fra nyttår.

Ifølge Journalisten.no var det onsdag morgen kommet inn 41 innlegg, og debattantene debatterer nå hvor de kan fortsette debatten.

Brekke opplyser at det har gått 750 debatter siden starten for halvannet år siden og oppfordrer folk til diskutere hva som har vært bra og dårlig med Mediekritikk.no.

- Jeg hadde selvsagt håpet at man skulle klare å fortsette og synes det synd man har vurdert det dithen at man ikke har ressurser, verken i kroner eller personer, sier Brekke.

Ifølge ham har NRK.no vært i samtaler med Institutt for Journalistikk (IJ) og Journalisten.no, men ingen av disse har kunnet ta over nettstedet.

Are Nundal, sjef for NRK.no, bekrefter at de har spurt andre aktører om å overta.

- Vi hadde ganske tidlig en diskusjon om dette var naturlig for NRK å drive med. Det var vel egentlig ikke det som lå oss nærmest, vi har til enhver tid en vurdering av hva som er aktuelt til ulike tider, sier Nundal til Propaganda.

Han mener det var riktig å dra det i gang i fjor og riktig å avslutte Mediekritikk.no nå.

- Jeg er ikke sikker på at en ny person som redaktør hadde gjort en forskjell. Dette er nok en konklusjon vi hadde kommet fram til før eller siden, tror han og mener dermed at avgjørelsen ikke var så personavhengig som det Bo Brekke skriver i sin avskjedsmelding.

- Som på radio og TV varer ikke alt vi starter evig. Vi fikk til endel, men det blir kontinuerlig et spørsmål om hvordan vi best bruker ressursene, sier han og mener forumet også ble for sært.

- Etter hvert ble det kun en indre krets som brukte det, hevder Nundal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere