RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NRK må kutte

Sist oppdatert:
NRK har brukt så mye av sendetiden for neste år at TV-kanalen ikke klarer å sysselsette hele staben. Blant annet har NRK kjøpt et Svalbard-program laget av Dinamo Story på 13 episoder.

Dinamo Story har laget en ny serie som skal sendes på NRK på søndagskveldene etter jul. "Livet på Svalbard" skildrer hvordan det er å være fastboende på øya gjennom 13 episoder på 40 minutter.

Dette er bare et eksempel på programflate som er dekket til neste år. Resultatet er at NRK ikke har nok sendetid igjen til å sysselsette staben, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg kaller det ikke nedbemanning, men bemanningstilpasning, som vi gjør fra år til år, som en del av vår løpende virksomhet, sier NRKs økonomidirektør Tore-Olaf Rimmereid til DN.

Etter budsjettforliket mellom regjeringen og Arbeiderpartiet har NRK fått 100 millioner ekstra, blant annet for å hindre kutt. Før NRK vedtar budsjett for neste år 16. desember, er det uklart hvor store kuttene blir.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere