RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NRK måtte fjerne kongehets

Foto: Eeg, Jon (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Etter en telefon fra Slottet fjernet NRK et hetsende videoinnslag fra sine nettsider.

(SIDE2:) Mandag lå det et videoklipp på NRK P3 sine nettsider. Ifølge VG skal videoen har fremstilt kongen med sans for 17 år gamle jenter i tillegg til pedofile tilbøyeligheter.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Klippet inngikk i P3s harselerende serie «Grovklipp,» og besto av ord og vendinger fra kongens nyttårstale i 2008. Etter noen timer ble klippet fjernet.

- Videoen ble fjernet fordi Slottet var i kontakt. Vi var rett og slett ikke klar over at det eksisterte en muntlig avtale om hvordan nyttårstalen kan brukes. Nyhetsredaktøren formidlet kontakt, og jeg tok informasjonen til etterretning. Nå er saken borte, sier redaksjonssjef for NRK Ung i Oslo, Barbara Jahn til VG.

Men ifølge informasjonssjefen på Slottet, Marianne Hagen, så finnes det ingen restriksjoner på bruk av nyttårstalen. Nyhetsredaktør Jon Gelius sier han ble kontaktet av Slottet fordi det er nyhetsavdelingen som produserer nyttårstalen. Gelius har ikke sett den harselerende videoen.

- Slottet gjorde NRK oppmerksom på at klippet fantes, og jeg fant det naturlig å kontakte vedkommende som var ansvarlig. Jeg fortalte at om nyttårstalene som NRK produserer skal brukes i etterkant, krever det en journalistisk bearbeidelse av stoffet. Jeg tok til etterretning at vedkommende sjef i NRK bestemte seg for å fjerne innslaget fra nettet og formidle dette tilbake til Slottet, sier Gelius om hendelsesforløpet.

Barbara Jahn påpeker for øvrig at P3 generelt har en høy terskel for hva de kan tulle med. Jahn forteller at hun i dette tilfellet fulgte en henstilling fra en annen sjef i NRK og tok en redaktøravgjørelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere