NRK med pinlig militær-propaganda

Erling Borgen:

Programmet var en ensidig og utilslørt krigspropaganda. Selv programlederen førte an i kampen for et sterkere forsvar, mener tidligere NRK-medarbeider Erling Borgen.

Programmet var en ensidig og utilslørt krigspropaganda. Selv programlederen førte an i kampen for et sterkere forsvar, mener tidligere NRK-medarbeider Erling Borgen. Foto: NTB scanpix

I går kveld så jeg Debatten på NRK om hvor dårlig alt står til med Norges forsvarsevne. Det var en pinlig propaganda-forestilling.Meningsytring av Erling Borgen, dokumentarfilmskaper, tidligere NRK-medarbeider

Programmet var fullstendig ensidig. Det var en unik og pinlig propaganda-forestilling – der det ble skremt med "den russiske fare", som uten problemer kunne sende 40 000 soldater til vår grense i løpet av kort tid. Norge var helt forsvarsløse.

Første gjest var en pensjonert oberst. Neste gjest var redaktøren for et militær-vennlig nettsted . Deretter kom forsvarsministeren, en oberst, en representant for Cyberforsvaret og tre politikere fra henholdsvis AP, SP og H.

Alle ønsket mer penger til forsvaret og forklarte hvor dårlig alt var. Til slutt ble det en liten ”debatt” om hvem som skal passe barna i en krig, siden Norge har kvinnelige soldater.

Programleder Fredrik Solvang håpet at programmet hadde vært en vekkelse.  Foto: Faksimile NRK

Det deltok ikke en eneste kritisk røst i programmet. Det fantes ingen nyanser. Det var ingen fra SV eller Rødt. Ingen fra norske fredsorganisasjoner. Ingen som fikk snakke om norske krigsoperasjoner, om norske bombetokter eller om atomvåpen-trusselen.

Det var ingen som fikk fremføre tanker og synspunkter om en alternativ norsk forsvars- og utenrikspolitikk. Er det mulig!

Det var en ensidig og utilslørt krigspropaganda. Selv programlederen førte an i kampen for et sterkere forsvar. Fredrik Solvang oppsummerte hele programmet slik:” Håper dere får sove godt, til tross for dette forsøket på å vekke deg.”

* Innlegget ble først publisert på Borgens Facebook-side.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag