Det melder NRK. I følge avisen bar liket preg av å ha ligget lenge da det ble funnet i bunnen av et juv ved Sørelva.

Mannen var omtrent 160 centimeter høy og hadde størrelse 38 i sko. Politiet anslo at han var i 30-40 årene.

Ligget lenge ute

Mannen ble funnet i et uttørket elveleie under et 34 meter høyt stup, cirka 50 meter fra hovedveien mellom Sylling og Skaret, det skriver Drammens Tidende.

Obduksjonsrapporten viste at mannen hadde ligget ute lenge, trolig over vinteren, det skriver NRK.

Les også: 20-åring savnet i Trondheim etter bytur

I oktober ble det sjekket om mannen kunne være en savnet estlender, men det ble senere bekreftet at det ikke var han fra estisk politi, ifølge Drammens Tidende.

Nå har politiet funnet ut hvem mannen var. De pårørende har enda ikke blitt varslet, så politiet går derfor foreløpig ikke ut med navnet til mannen.

I en pressemelding sier politiet at de har delt informasjon gjennom Interpol og fått tilbakemelding på mulig id av mannen.

- Vi anser informasjonen som ganske sikker, men gjøre noen ytterligere undersøkelser for å kunne bekrefte sikker id. Mannen er polsk statsborger, slik at vi samarbeider med utenlandsk myndighet med å komme i kontakte med aktuelle pårørende, sier politiinspektør Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt i pressemeldingen.

Videre sier politiet at det er lite som taler for at det har skjedd noe straffbart, men at noen rutinemessige gjøremål vil bli gjennomført, herunder varsling av pårørende.

Politiet ønsker av hensyn til de pårørende ikke å si noe videre om mannen på nåværende tidspunkt.

Les også: Tre døgn uten spor av savnet kvinne (21) - trapper opp søket

Intet straffbart som har skjedd

Ifølge Drammens Tidende hadde politiet tre teorier om hva som hadde skjedd med mannen: Han kan ha falt ved et uhell, han kan ha blitt kastet utfor stupet, eller det kan være snakk om et selvmord. Nå mener de at det ikke har skjedd noe straffbart.

- Slik saken står nå, så er det lite som taler for at det har skjedd noe straffbart. Vi vil ikke spekulere i hva som har skjedd, men det kan for eksempel ha vært en ulykke, sier Omholt til NRK.

TV 2-programmet «Åsted Norge» omtalte saken i slutten av september, da gikk politiet også ut med likfunnet som hadde blitt holdt hemmelig frem til da.