*Nettavisen* Nyheter.

NRK-nattevakt tapte 35 millioner

Foto: (Epa)

Satset høyt på børsen. Krever pengene tilbake.

29.04.10 07:27

Etter 15 år som nattresepsjonist i NRK sa Roar Fiksdal (56) opp heltidsjobben i 1999. Da hadde startkapitalen på 200.000 kroner plassert i IT-selskapet Opticom vokst til åtte millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

- Forutså krisen
Så satset han på gullgruve-selskapet Crew, der han ble en av de største aksjonærene med papirverdier på 35 millioner kroner. Han sier til avisen at han forutså finanskrisen og at han derfor satset på gull.

Gull regnes ofte som en av få trygge havner når det er uro i aksjemarkedene.

Men aksjen gikk imidlertid den veien høna sparker og han ble tvangssolgt. Han tapte alt, samt at han også har belånt huset sitt og skylder meglehuset ABG Sundal Collier 1,1 millioner kroner.

Vil ha tapet dekket
Som en følge av at han mistet alt på én aksje, mener han at ABG Sundal Collier skal dekke tapet.

Han har tidligere klaget saken inn for Etisk Råd i Norges Fondsmeglerforbund, men de mener at meglerhuset både advarte han om risikoen og at han burde solgt seg ned tidligere. Meglerhuset mener han visste hvor risikofylt investeringen var, og viser blant annet til alle innleggene Fiksdal skrev. Fiksdal var en aktiv forumbruker på nettet og skrev blant annet 12.000 innlegg om gullgruveselskap.

For å komme seg tilbake har Fiksdal satset 100.000 nye kroner på det samme gruveselskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.