Gå til sidens hovedinnhold

NRK og Aftenposten øker mest

Blant Norges større nettsteder, er det NRK.no og Aftenposten som øker mest det siste året. Men VG.no har også en solid økning og imponerer med over to millioner unike besøkende.

Norsk Gallup følger utviklingen på de norske nettstedene fra måned til måned. I forhold til sommermåneden juli, som tradisjonelt er en sterkere måned for annen type surfing enn nettsurfing, har oppgangen til august naturlig nok vært stor.

De største nettstedene har hatt en vekst på mellom 15 og 20 prosent fra juli til august. VG Nett har 2.09 millioner nordmenn som er innom sidene i løpet av én måned, mens Dagbladet.no er den rene nettavisen som henger best med med sine 1,41 millioner unike besøkende.

Utviklingen til VG har imidlertid vært sterkere det siste året, Norges største avis både på nett og papir har fått 37 prosent flere besøkende siden august i fjor, mens Dagbladet har hatt en økning på 34 prosent.

Ser vi bort fra portaler og tjenester som ABC Startsiden (nummer 2 på den totale listen over rene nettsteder), Kvasir (nummer 3) og MSN.no (Nummer 5), er det Aftenposten og NRK som gjør det best av de riksdekkende innholdsleverandørene.

Aftenposten har hatt en økning på 48 prosent siden august i fjor, mens NRK.no har hatt en økning på hele 61 prosent. Det gir henholdvis sjette og niendeplass på oversikten fra Gallup.

Imidlertid er det verdt å merke seg at NRK ble svært rammet av andre sommeraktiviteter, gikk tilbake 23 prosent i juli og hadde kun en fremgang på 12 prosent i august. Statskanalen greide altså ikke fange opp alle de ferierende de mistet i sommer.

Men i tillegg til de store nettstedene, er det verdt å legge merke til fremgangen til region- og lokalavisene Haugesunds Avis (73 prosent), Bergens Tidende (71 prosent) og Fredriksstad Blad (58 prosent). Både for Haugesunds Avis (nummer 29 - 45.000 besøkende) og Fredriksstad Blad (nummer 30 - 44.000 besøkende) dreier det seg om et lavt utgangspunkt, mens BT har et solid antall besøkende på nett.

Avisen har i realiteten greid å knuse Bergensavisen i den knallharde kampen på Internett. BT har i dag 351.000 besøkende innom nettutgaven i løpet av én måned, Bergensavisen (BA) har 188.000, en økning på beskjedne 20 prosent i løpet av ett år.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger