*Nettavisen* Nyheter.

NRK presset ut «Oslolosen»-fan

Harald Eia ga T-skjortepiraten sin fulle støtte. NRK viste imidlertid ingen nåde.

01.04.08 08:34

(iOslo.no) I forrige uke skrev iOslo.no om Andreas Wahl fra Tønsberg som ble presset av mektige NRK til å stoppe nettbutikken hvor han solgte ulovlige plagg med tegninger og uttrykk av Harald Eia-karakteren «Oslolosen». NRK Aktivum reagerte med vantro da iOslo.no opplyste dem om nettbutikken og skrev, gjennom sin advokat, brev til Tønsberg-mannen hvor de ba ham stoppe salget.

Stenger etter NRK-press
Følgende melding har nå blitt publisert på Wahl sin hjemmeside:

- Måsadott.com er ikke lenger operativ, etter press fra NRK Aktivum. Jeg har ikke noe ønske, ei heller økonomi til å fighte NRK Aktivum i denne saken. Hvorvidt siden vil gjenoppstå i en eller annen form er fortsatt usikkert. Takk for all støtte! Denne siste T-skjorten har jeg bestilt til meg selv, melder Andreas Wahl. Og denne T-skjorten har påskriften «Stoppet av NRK».

Ingen «Oslolosen»-produkter
NRK Aktivum, som har rettigheter til salg av NRK-effekter, har selv ingen planer om å lansere produkter av den populære Eia-karakteren.

- Vi planlegger så langt ingen andre produkter enn en DVD (fra «Uti vår hage 2» journ.anm). Vi forsøkte, blant annet med T-skjorter til «Team Antonsen», uten at det ble en stor suksess, sa daglig leder i selskapet, Bjørn Suhrke til iOslo.no i forrige uke.

- NRK ville knust han
Wahl som bedyrer at han bare er en fan som ikke lager plaggene med hensyn å tjene penger har i hvert fall fått støtte fra «Oslolosen» selv, Harald Eia.

- Kule T-skjorter. NRK burde kjøpe designen og ideen av ham, selge disse T-skjortene og gi ham (Andreas Wahl journ. anm.) royalties, sa «Oslolosen» til iOslo.no før han kom med et skikkelig stikk i siden til sin egen kanal:

- Det at denne studenten viser såpass initiativ og entusiasme og lager T-skjorter sånn helt på egen hånd - det strider mot NRKs grunnverdier, og er i utgangspunktet veldig irriterende og provoserende for NRK. Hadde han ikke lagt seg paddeflat, ville NRK i et eventuelt rettsoppgjør ha knust denne unge mannen så hardt og grundig og med så selsomme og bisarre virkemidler at det ville ha fått Kafkas «Prosessen» til å fremstå som en rosenrød skildring av et trivelig og humant rettssystem, fortalte Eia til iOslo.no.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag