*Nettavisen* Nyheter.

NRK-profil dømt for drapstrussel og kroppskrenkelse

DØMT: NRK-reporteren ble dømt til samfunnsstraff i Oslo tingrett denne uka. Foto: Camilla Svendsen (dittOslo)

– En riktig dom, mener mannens forsvarer.

11.06.16 18:39

En profilert NRK-reporter er i Oslo tingrett dømt til hundre timers samfunnsstraff for å ha skallet ned en kvinne slik at hun brakk nesen og for å ha truet en mann med kniv og uttalt «kom her så, så skal jeg ta livet av deg».

Aktor ba i utgangspunktet om 90 dagers fengsel.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på E-post, eller ring 02060.

– Jeg har snakket med min klient og vi er enige i dommen. Vi synes den er god og riktig, sier mannens forsvarer, Øyvind Sterri, til Nettavisen.

Han opplyser også at de ikke anker dommen.

Les også: NRK-profil tiltalt for vold og drapstrussel

Kroppskrenkelse, ikke kroppsskade

Da NRK-profilen møtte i Oslo tingrett torsdag erkjente han de faktiske forhold, men nektet for at han med vilje knakk kvinnens nese.

Mannens forsvarer la i retten ned påstand om at det tiltalepunktet skulle endres fra straffelovens paragraf 273 – for å ha skadet annens kropp – til paragraf 272 som omhandler grov kroppskrenkelse. Dette ble det sentrale spørsmålet i saken.

– Retten har vært i tvil

I dommen beskriver retten sin vurdering av spørsmålet på denne måten:

Retten har vært i tvil om skaden ble forsettlig eller uaktsomt påført. Vi har imidlertid kommet til at tvilen er rimelig og fornuftig, og at den derfor må komme tiltalte til gode. Retten har derfor kommet til at det foreligger en kroppskrenkelse med en uaktsom skadefølge. Retten har særlig lagt vekt på bakgrunnen for hendelsen og forklaringen til kvinnen.

Tiltalepunktet som går på å forsettlig skade på annens kropp, falt dermed bort og ble erstattet med paragraf 272, grov kroppskrenkelse.

Trodde ikke han gjorde det med vilje

Kvinnen har selv forklart at hun var redd i situasjonen, men at hun tror han handlet i affekt, og at han ikke ønsket å skade henne.

NRK-reporteren ble i utgangspunktet ilagt besøksforbud mot kvinnen - som han kjente fra før.

–Kvinnen ønsket imidlertid å møte tiltalte for å unngå å være redd for ham, og de har gjenopptatt kontakten, står det i dommen.

Rettens dom er dermed at NRK-profilen dømmes for drapstruslene med kniv og for kroppskrenkekse – ikke kroppsskade, som politiet mente det var.

Samfunnsstraffen skal gjennomføres i løpet av 120 dager. Mannen slipper sakskostnader.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra politiadvokaten i saken, men uten å lykkes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.