*Nettavisen* Nyheter.

NRK-programleder er død

Foto: Anne Liv Ekroll, NRK

– Hun var et fint, fargerikt og varmt menneske, sier distriktsredaktør Otto Haug.

19.06.09 18:33

(Side2): Migrapolis-programleder Karyn de Laine Bennett-Lund er død 57 år gammel. Det bekrefter distriktsredaktør Otto Haug i NRK Østlandssendingen overfor Side2.

– Karyn kom ikke på jobb i morges, og vi ble bekymret for henne. To av kollegene hennes fra Migrapolis dro hjem til henne, og fikk hjelp av politiet for å komme inn i leiligheten, hvor hun ble funnet død, sier Haug.

Han sier at Bennett-Lund lenge har hatt sviktende helse, og at hun trolig har hatt en ytterligere helsemessig forverring som førte til hennes død.

NRK-programlederen har tidligere stått fram og fortalt at hun er nyretransplantert og at hun har slitt med sykdommen nyresvikt.

– Stor sorg
Kollegene i Migrapolis og i Østlandssendingen synes kollegaens bortgang er svært trist.

– Vi reagerer med stor sorg og er alle veldig berørt av dette. Karyn var et fargerikt og sjenerøst menneske, og hun hadde et personlig forhold til alle kollegene sine. Vi føler oss dypt berørt, sier Haug.

Bennett-Lund har jobbet i over 30 år som programleder og produsent. Hun er fra USA og har jobbet store deler av karrieren i CBS i New York, Washington DC, Los Angeles og i Berlin. På merittlista står en EMMY som Karyn vant for en reportasje om Lillehammerdrapet, skriver NRK på sine hjemmesider.

Avholder minnestund
Fredag ettermiddag skal NRK-kollegene avholde minnestund for å minnes Karyn Bennett-Lund.

– Vi skal ha en minnestund mellom klokken 16 og 17 i ettermiddag hvor venner og kolleger kan samles og prate litt, og dele gode minner, sier Haug.

Politiet bekrefter at sentralvakten var på stedet, men anser ikke saken for å være en politisak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.