Programlederen har sitt eget radioprogram som heter «Shaun på P13». Forrige tirsdag kom han med sterke beskyldninger rettet mot landet Israel på lufta.

Les også: Anti-israelske NRK er et gufs fra fortiden

«Det er nesten så jeg skulle ønske at vaksinen ikke virka», var noe av det programlederen sa om landets vaksineprogram mot koronaviruset.

Han kom også med følgende tirade: «Sa jeg apartheid, jeg gjorde det, gjorde jeg ikke det? Bare for å understreke det: Først fikk palestinerne ingen vaksiner, for fjorten dager siden fikk de hundre, i går fikk de 2000. 1,1 millioner skikkelige mennesker får vaksine, 2100 av de som ikke er så skikkelige får vaksine. Vi må bare aldri glemme hvor rævva Israel er, det er sykt viktig at vi aldri glemmer det, jeg bare sier det, vi må aldri glemme hvor rævva Israel er».

Les også: Storm mot NRK - derfor skaper han raseri blant Israels venner

Dette fikk mange til å rase, og NRK måtte gå ut offentlig med en beklagelse. De endte også med å trekke programmet.

- Det er over streken. Dette må vi bare beklage, og jeg skjønner godt at folk er sinte, sier NRKs underholdningsredaktør Charlo Halvorsen til Medier24.

Les også: NRK-Solvang fikk knallhard kritikk. Nå får han full oppreisning

Klagestorm

Nå opplever NRK en storm av klager etter Mathesons utblåsning. Hele 229 klager på mindre enn 24 timer har NRKs kringkastingsråd mottatt.

- Til at de har kommet på mindre enn ett døgn, er det et høyt tall, forteller sekretær i Kringkastingsrådet, Erik Skarrud, til Medier24 på onsdag.

Les også: Kringkastingsrådet hyllet NRK-programmet «Festen etter fasten», og flere tok avstand fra klager

Han opplyser at rådet vil ta opp saken i møtet sitt neste torsdag, og at over 200 klager på 24 timer er svært sjeldent. Ifølge Skarrud skjer det kun én eller to ganger i året. Like før klokken 13.30 onsdag melder imidlertid NTB at antall klager har passert 300.

- Så langt har vi fått 310 klager, men de stormer inn, sier Skarrud til NTB.

Han legger til at det ser ut til at klagene er fra private lyttere.

Får ikke konsekvenser

Halvorsen sier også at episoden ikke får konsekvenser for Matheson, men at denne biten av programmet vil bli avpublisert.

- Vi synes det var et sleivspark i et direktesendt program. Vi skjønner at folk blir provosert og at det er uheldig, så vi tar det bort, sier han til Medier24.

Hovedpersonen selv har ikke ønsket å kommentere saken, og har sagt at Halvorsen uttaler seg på hans vegne.