NRK Satiriks lurte Dagbladet med falsk James Bond

NRK gjør et nummer av at statskringkasteren klarte å lure aviser til å tro at en utenlandsk superstjerne var på dette utestedet i Oslo. 

NRK gjør et nummer av at statskringkasteren klarte å lure aviser til å tro at en utenlandsk superstjerne var på dette utestedet i Oslo.  Foto: Google Maps

Dagbladet rykket ut til en pub i Oslo etter å ha fått et tips om at Daniel Craig fra «Bond 25» oppholdt seg der. Det hele var nok et Satiriks-stunt.

29.03.19 05:09

Utenfor puben Lorrys ble både VG og Dagbladets reportere møtt av en dobbeltgjenger ikledd en svart sixpence og med mørke briller.

– Det blir en travel uke, svarer dobbeltgjengeren når Dagbladet spør om han skal rett til innspillingen på Nittedal.

Les også: Frps Morten Wold vil stoppe statsstøtte til Faktisk.no

VG ser ikke ut til å ha publisert saken, men Dagbladet hadde sak ute i ti minutter før den ble fjernet. «NRK Satiriks på ferde igjen», skriver avisen senere.

Satireredaksjonen hyret en dobbeltgjenger for anledningen, og sendte ut tips til flere medier. Klippet vil bli vist i fredagens «Satiriks på ekte».

Les også: VG er et moralsk konkursbo

– Der vil man få se hele kappløpet mellom Dagbladet og VG, sier prosjektleder Stig Morten Waage i Satiriks.

Les også: Resett.no henter Elden for å klage NRK inn for PFU

Bakgrunnen for stuntet er at deler av innspillingen av den nye James Bond-filmen spilles inn i Norge, nærmere bestemt Nittedal. Filmteamet skal etter planen ha ankommet Norge.

– Saken lå ute i noen minutter før vi ble klar over at dette ikke var riktig. Det skal selvsagt ikke skje. Nå er vi imidlertid i godt selskap med VG, NRK og klimastreikende ungdom, som alle er blitt lurt, sier nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet.

Les også: NRK-komiker kastet ut av Dagsnytt 18-studio

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.