NRK sier nei til europeisk MGP

NRK sier nei til at vinnerne av den norske Melodi Grand Prix jr skal delta i den europeiske finalen. De mener den ikke er forsvarlig for så unge barn.

18.04.06 20:12

(SIDE2): Tirsdag trakk NRK seg fra den europeiske finalen i Melodi Grand Prix jr. Årets vinnere får dermed ikke sjansen til å vinne den europeiske tittelen.

NRK, sammen med SVT og Danmarks Radio, klarte ikke å komme til enighet med den europeiske fjernsynsorganisasjonen EBU om Melodi Grand Prix jr. Blant annet ønsket de ikke at noen barn skulle kunne få 0 poeng slik den internasjonale junior-finalen nå legger opp til.

Skandinavisk finale
Årets vinnere av finalen førstkommende lørdag i Oslo Spektrum får derfor ikke sjansen til å vinne den europeiske tittelen. Istedenfor går NRK sammen med SVT og Danmarks Radio om en skandinavisk finale.

Deltakerne i Melodi Grand Prix jr er mellom 8 og 15 år gamle,

- Vi synes ikke måten den internasjonale finalen gjennomføres på, er forsvarlig, sier Kalle Fürst i Barne- og ungdomsavdelingen i NRK til Dagsrevyen.

Forbød bare mager
Fürst sier det er «elementer» i den internasjonale finalen som de mener ikke passer for så unge barn. Blant annet viser han til den danske vinneren Ras som året etter seieren ikke var på skolen og opptrådde flere ganger i uken.

- Vi vil at de barna som deltar fremdeles skal gå på skolen og ha kontakt med vennene sine, sier Fürst til Dagsrevyen.

I fjor ble det mye skrevet om at man forbød bare mager i den internasjonale finalen i junior-GP.

- Det er forskjell på hvordan man behandler barn i Europa, sier Kalle Fürst, som mener at SVT, NRK og DR med skandinaviske finaler har mye bedre kontroll med utfallet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.