RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver

NRK-sjefen vil øke lisensen

Sist oppdatert:

Den ferske kringkastingssjefen Thor Gjermund Eriksen ber kulturministeren om å øke NRK-lisensen med 90 kroner.

I et brev til kulturminister Hadia Tajik (Ap) argumenterer Eriksen for at NRK bør øke inntektsgrunnlaget i 2014, ifølge Kampanje.

- Vi ber om 90 kroner, som er noe lavere enn det vi ba om i fjor, sier Eriksen.

Hvis NRK får gjennomslag for sin forespørsel, vil allmennkringkasteren få 170 millioner kroner mer å rutte med neste år.

I fjor økte lisensen med 93 kroner. Den siste lisensøkningen ble innvilget på bakgrunn av økte kostnader knyttet til dobbeltdistribusjon av digitale og analoge radiosignaler. I tillegg kom investeringer for økt sikkerhet og beredskap etter 22. juli.

- Vi må huske på at en stor del av denne økningen handler om noen pålagte oppgaver. En tredel er knyttet direkte til utbygging av DAB som jo er vedtatt, og det andre er at vi etter 22. juli i 2011, i likhet med nesten alle andre samfunnsinstitusjoner, har fått dette med beredskap og sikkerhet høyere opp på dagsorden, sier Eriksen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere