NRK-sprekk på 5 millioner kroner

Oslo (NTB): NRK tapte opptil 5 millioner kroner på årets Eurovision-arrangement. Utgiftene ble holdt under kontroll, men inntektene sviktet.

Det viser foreløpige tall fra NRK, skriver Aftenposten.

- Vi har realisert Eurovision med en sprekk på inntil 5 millioner kroner. Foreløpig ligger det an til 3-4 millioner kroner. På utgiftssiden ligger vi omtrent der vi beregnet, med kostnader på mellom 199 og 202 millioner kroner. På inntektssiden ligger vi rundt 3 millioner kroner lavere enn beregnet, sier kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas i NRK.

Den usikre situasjonen rundt flyavganger i Europa på grunn av askeskyene fra Island førte til at mange finalebilletter kom i retur de siste dagene.

Det er også fortsatt uklart hvem som skal betale politiets regning for vaktholdet rundt finalearenaen på Fornebu. Asker og Bærum politidistrikt har sendt en regning på 10,3 millioner kroner til NRK.

Denne regningen har NRK sendt videre til Kulturdepartementet fordi kanalen mener at Eurovision er et nasjonalt arrangement og politiets vakthold derfor må regnes som en del av samfunnssikkerheten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.