Gå til sidens hovedinnhold

NRK: Statens helsetilsyn politianmelder Sørlandet sykehus for feiloperasjoner og grov systemsvikt

Sørlandet sykehus er politianmeldt av Statens helsetilsyn i forbindelse med en lege som er anklaget for en rekke feiloperasjoner.

– Jeg kan bekrefte at vi har politianmeldt Sørlandet sykehus, sier fagsjef i Statens helsetilsyn, Toril Sagen, til NRK.

Hun sier det er sjelden et helseforetak blir politianmeldt av dem. Det er skrevet en påtalebegjæring på 90 sider, men helsetilsynet vil ikke gi flere detaljer om saken. Sykehuset opplyser at de tar anmeldelsen til etterretning og vil samarbeide med politiet.

Politianmeldelsen kommer etter at tilsynet i nesten ett år har gransket sykehuset og en lege som var ansatt der. NRK har tidligere skrevet at legen fortsatte å feiloperere etter at anklagene mot ham ble kjent. Legen ble fratatt autorisasjonen i januar.

Les mer: Helsetilsynet tar lisensen fra lege som står bak gjentatte feiloperasjoner

Legen det gjelder sa opp sin stilling ved Sørlandet sykehus i august i fjor. Det pågikk da ti tilsynssaker mot ham og sykehuset. Legen jobbet tidligere som overlege ved Sørlandet sykehus Flekkefjord, hvor det er dokumentert uforsvarlig behandling og brudd på loven, blant annet gjennom at legen utførte ortopediske operasjoner uten å være utdannet til det.

For ett år siden ble han overført til sykehuset i Kristiansand, der han begynte på den seks år lange spesialiseringen til ortoped, men i februar ble det dokumentert at han også her gjennomførte operasjoner uten den nødvendige utdanningen.