*Nettavisen* Nyheter.

NRK synger ut mot TVHordaland

NRK krever at TVHordaland skifter navnet på en serie med allsangprogram som skal sendes i jula.

20.06.08 11:02

NRK protesterer høylydt mot at TVHordaland benytter "Syng med oss" på fire allsangprogrammer som skal sendes til jul. Det skriver Bergens Tidende.

- Jeg regner med at sangprogrammet i TVHordaland blir lansert under annen tittel, sier programsjef i NRK Kjell Jarle Høyheim, til BT. Han har sendt et brev til sjefredaktør Einar Hålien i Bergens Tidende hvor NRK-sjefen henviser til god forretningsskikk og til merkevarerettighetene.

NRK sendte programmet "Syng med oss" siste gang i 1999, og Høyheim sier statskanalen kommer til å stå steilt på at TVHordaland, som eies av Bergens Tidende, skifter navnet.

Det spiller ingen rolle at det de siste to årene igjen har blitt kjørt konserter i Grieghallen i Bergen uten at NRK har reagert. Det var i foajeen i Grieghallen NRK selv sendte programmet i sin tid, hvor blant andre Sissel Kyrkjebø startet karrieren.

Det er fjernsynsvisningen på TVHordaland Høyheim reagerer på.

- Det blir helt ubegripelig for meg at ikke folk som jobber med media ikke forstår forskjellen. Det går da ikke an å bare ta et suksessprogram og bruke det i samme form, og med samme tittel. Så mye kreativitet må det vel kunne forventes og forlanges også av TVHordaland at de klarer å finne på et eget navn, sier han til BT.

- Jeg har registrert at denne saken har utløst sterke reaksjoner. Vi trodde alt var avklart i forhold til rettighetene ettersom Grieghallen hadde kjørt dette konseptet i forståelse med NRK og uten protester. Selv synes jeg saken har en noe kuriøs karakter. Vi skal vurdere synspunktene til NRK, sier redaktør i TVHordaland Tor Arne Fanghol.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.