*Nettavisen* Nyheter.

NRK-team truet i Baku - Norge ber om forklaring

Oslo (NTB): Den norske ambassadøren i Baku har vært i kontakt med landets myndigheter og bedt om et møte etter at en NRK-ansatt skal ha blitt avkledd og truet av aserbajdsjansk politi fredag kveld.

Ifølge NRK ble et team med P3s komiker Amir Asgharnejad i spissen utsatt for et brutalt møte med politiet i sikkerhetskontrollen på flyplassen i Baku da de skulle hjem til Norge fredag kveld.

- Her ble vårt team, vår reporter, holdt tilbake og utsatt for en helt uakseptabel behandling, blant annet direkte overgrep, sier NRKs programdirektør Per Arne Kalbakk.

Kanalen skal ha vurdert å trekke Norge fra «Eurovision», skriver Dagbladet.

Den norsk-iranske komikeren har utgitt seg for å være en reporter fra et iransk TV-selskap og blant annet intervjuet aserbajdsjanere på gata i hovedstaden, skriver NRK på sine nettsider. Myndighetene i Baku oppdaget videoene og omtalte dem som en hån mot landet.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sa til NTB lørdag at norske myndigheter ser alvorlig på saken og at han hadde bedt den norske ambassadøren i Baku om å få en forklaring fra aserbajdsjanske myndigheter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.