Gå til sidens hovedinnhold

NRK-veteran klager på tvungen pensjonering

Oslo (NTB): NRKs 67 år gamle økonomikommentator Steinar Mediaas får ikke lov til å jobbe til han er 70 og har klaget saken inn for Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Mediaas krever å få fortsette å jobbe i ytterligere tre år, men NRKs interne hovedregel er at medarbeidere skal gå av med pensjon i en alder av 67 år, skriver VG.

Arbeidsmiljøloven skjermer ansatte mot oppsigelse fram til de fyller 70 år, men bedrifter kan ha en lavere aldersgrense dersom den er saklig begrunnet og ikke uforholdsmessig inngripende.

- Jeg synes det er absurd at de av oss som er friske og ønsker å jobbe til vi er 70, ikke får lov, sier Mediaas. Han sier han allerede i 2010 fikk signaler om at det var mulig å jobbe til han runder 70.

I klagen til Likestillings- og diskrimineringsombudet argumenterer han med at 67-årsgrensen i NRK er diskriminerende, at aldersgrensen verken er konsekvent praktisert eller godt nok kommunisert. Dette er NRK uenig i.

- Vi har en åpning for at vi kan fortsette et arbeidsforhold dersom begge parter er enige om det. Med det som utgangspunkt vurderer vi det slik at kravet til konsekvent praktisering blir annerledes enn hva det hadde vært dersom vi ikke hadde den åpningen, sier kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen som viser til at aldersgrensen er fremforhandlet med fagforeningen. (©NTB)