NRK vil ha 24-timers tv-nyhetskanal

Allerede til høsten kan NRK og kringkastingssjef John G. Bernander få sin tredje tv-kanal. Den skal vise nyheter 24 timer i døgnet.

19.05.08 00:17

Etter det Dagsavisen erfarer har NRK-ledelsen bestemt seg for en egen 24-timers nyhetskanal.



En slik kanal står øverst på ønskelisten når digital distribusjon av TV-signaler åpner for flere NRK-kanaler. I tillegg vil NRK ha flere programmer for barn.



Vil ikke bekrefte


– Vårt generelle tilbud må ikke bli dårligere samtidig som vi ønsker å utvide tilbudet for barn og nyheter, sier NRKs fjernsynssjef Annika Bjørnstad, som ikke vil bekrefte påstandene om en egen nyhetskanal.



Hun innrømmer imidlertid at statskringkasteren ønsker seg tre kanaler med tydelig profil.



– Det er viktig for oss at skillet mellom kanalene blir tydeligere enn det har vært med NRK1 og NRK2. Det jobber vi med, sier fjernsynssjefen.



Mer penger


Det er ventet at overgangen til digital-TV, som skal være sluttført i løpet av 2009, vil redusere kostnadene til distribusjon. Men i starten vil NRK ha doble kostnader på grunn av parallell digital og analog signaldistribusjon. Derfor vil NRK be om mer penger. Bjørnstad sier at en økt satsing forutsetter at NRK tilføres større økonomiske ressurser.



– Vi vil ikke klare å satse på mer for barn og mer nyheter innenfor dagens økonomiske rammer, så det er en politisk diskusjon, sier Bjørnstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.