RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NRK vil øke lisensen

LEGGER NED FROKOST-TV: Kringkastingsjef Hans-Tore Bjerkaas har besluttet å legge ned frokost-tv etter over fire års sending.
LEGGER NED FROKOST-TV: Kringkastingsjef Hans-Tore Bjerkaas har besluttet å legge ned frokost-tv etter over fire års sending. (Scanpix)
Hvis NRK får det som de vil, blir lisensen 120 kroner dyrere.

(SIDE2:) Grunnen er økte lønninger i statskanalen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Årets lønnsoppgjør i NRK legger alene beslag på 110 kroner av den økningen NRK ber om i et brev til kulturminister Trond Giske, melder e24.no.

«Kostnadene knyttet til dagens aktivitetsnivå i NRK øker mer enn tidligere år. Lønnsveksten er høy, og årets lønnsoppgjør vil gi ytterligere økning i lønnsutgifter for 2009. For å kunne holde tritt med forventet lønns- og prisstigning for selskapet vil det være behov for en lisensøkning på cirka 110 kroner», skriver NRK i brevet til kulturminister Trond Giske.

NRK har også store planer om å gjøre mer av TV-innholdet tilgjengelig på flere plattformer, noe som også koster penger i at det må erverves nye rettigheter.

«Vi anslår kostnadene til klarering av arkivrettigheter til ca. 20 millioner kroner årlig. For å dekke kostnadsvekst og økte rettighetskostnader for 2009 betyr det at NRK totalt ber om en lisensøkning på 120 kroner for 2009.» skriver NRK i brevet som er undertegnet av styreleder Hallvard Bakke og kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas i NRK.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere