RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NRK vraker NTB

Sist oppdatert:
NTBs suverent største kunde, NRK, sier opp millionavtalen. Satsingen på egen nyhetsproduksjon og teknologiskiftet har ført til andre nyhetsbehov for statskanalen.

- Vi har en avtale med NTB som vi må si opp for å komme i forhandlingsposisjon. Vi har besluttet formelt å si opp avtalen, vi skal deretter sette oss ned for å reforhandle den, opplyser nyhetsdirektør Anne Aasheim i NRK til Propaganda.

Norsk Rikskringkasting har en eierandel på 10,5 prosent i nyhetsbyrået, men det er likevel ingen automatikk i at statskanalen skal ha avtale med et selskap de har eierandel i.

Etter det Propaganda erfarer har avtalen en årlig verdi på rundt 15-16 millioner kroner. Den nåværende avtalen ble inngått i 2001 og har ett års oppsigelse. Det innebærer at NRK vil blir fóret med NTB-nyheter i minst ett år til.

- Med jevne mellomrom ser vi på pengebruken vår, og ressursene vi har på nyhetsavtaler generelt. NRK abonnerer på masse kilder, vi går nå gjennom behovet i dag i forhold til at teknologien og tilfanget har endret seg de siste årene, sier hun og opplyser at de er i sluttspurten med Reuters og skal se på CNN- og BBC-avtaler i februar neste år.

- Vi skal bruke pengene etter beste skjønn og se på alle avtaler, sier hun videre og medgir at Internett og egensatsing på nyheter har endret NRKs behov.

- Det teknologiske tidsskiftet har økt tilgangen på informasjon. Nyhetsdivisjonen har blitt kraftig bygd opp de siste årene, nå publiserer vi nyheter nesten hele døgnet. Vi har en helt annen type beredskap og tilfang enn vi hadde for tre år siden. Vi produserer absolutt mer selv og har fått mer sendetid på nyheter i alle kanaler, sier hun og opplyser at NTB har fått beskjed om oppsigelsen.

- Vår videre diskusjon med NTB vil gå både på kvalitet og pris, sier Aasheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere