*Nettavisen* Nyheter.

NRKs Mediaas får ikke beholde jobben inntil videre

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): NRKs tidligere økonomikommentator Steinar Mediaas (67) får ikke bli i jobben til saken om oppsigelse er avgjort. Han må dessuten betale NRK 50.000 kroner.

26.02.14 13:03

Mediaas har klaget arbeidsgiveren inn for Likestillings- og diskrimineringsombudet etter at han måtte slutte da han fylte 67 år.

Ombudet konkluderer med at NRK har aldersdiskriminert Mediaas, men avgjørelsen er ikke juridisk bindende. Han gikk derfor til byfogden for - gjennom et midlertidig forføyning - å få stå i stillingen til saken har en rettskraftig avgjørelse.

Mediaas mottok i starten av juli 2013 et varsel om at han måtte gå av med pensjon, men varslet allerede i januar det året at han ønsket å jobbe til han er 70 år. Retten legger likevel vekt på at Mediaas ikke tok kontakt med personalavdelingen eller andre i NRK da han mottok brevet i juli - og den slår fast at en midlertidig forføyning er lite egnet i en såpass prinsipiell sak.

Retten tar imidlertid ikke stilling til kravet fra Mediaas om å få jobben tilbake og avgjørelsen er ikke til hinder for at han kan gå til søksmål mot arbeidsgiveren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag