RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(NRK)

NRKs store journalistpris til Tønset

Sist oppdatert:
Moskva-korrespondent Arne Egil Tønset vinner NRKs store journalistpris 2004. I år er første gang prisen deles ut, og Tønset får prisen for sin dekning av urolighetene i Russland og Ukraina.

- Jeg har aldri fått en eneste pris i hele mitt liv, så jeg er ganske stum, sier prisvinneren på telefon fra Moskva-kontoret. Tønset legger bak seg et år spekket med begivenheter, fra bombeaksjoner i Moskva, gisseldramaet i Beslan og det dramatiske valget i Ukraina.

NRKs store journalistpris tildeles enkeltmedarbeidere eller en gruppe medarbeidere som i løpet av det siste året har gjort en særlig prisverdig innsats innen journalistikk. NRK-ledelsen utpeker en vinner, som mottar heder, ære og 10.000 kroner.

- Prisvinneren har utmerket seg ved sin rolige tilstedeværelse i begivenheter som i all sin gru har vært av en slik karakter at selv de mest garvede nyhetsjournalister og vaktsjefer har hatt vansker med å forestå den gruoppvekkende prioritering av bilder og beretninger som skulle ut til publikum, sier kringkastingssjef John G. Bernander.

- Fra Beslan til tilstedeværelse i folkemengden i de utrolige scener fra Ukraina hvor folket stod opp mot svik, løgn og undertrykkelse. Med ro, innsikt, fortellerglede og innlevelse har Arne Egil Tønset loset oss her hjemme gjennom en nyhetsspekket høst og gitt bakgrunn, forståelse og forklaring på en måte som fortjener vår alles anerkjennelse, sier Bernander.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere