RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nærmere ny rammeavtale for gassledning til Storbritannia

Sist oppdatert:
Olje- og energiminister Einar Steensnæs og den britiske energiministeren Brian Wilson forventer å hovedpunktene for en ny rammeavtale om rørledningsnettet mellom landene klar i slutten av mars
Det kom frem på et møte mellom de to ministrene i forbindelse med energikonferansen på Sanderstølen i dag, melder olje- og energidepartementet.

Hovedtema for samtalene var mulighetene for eksport av norsk gass til det britiske markedet, blant annet fra Ormen Lange-feltet som skal komme i produksjon i 2007.

Ormen Lange og blant annet eksport fra Sleipner-feltet til det britiske markedet er avhengig av at det bygges nye rørledninger. Dette vil igjen være underlagt en ny rammeavtale mellom de to landene.

Ifølge pressemeldingen skal samtalene om en ny avtale ha kommet langt, og de to ministrene sikter mot en fremleggelse av hovedprinsippene i forbindelse med deres møte på Shetland i slutten av mars.

De to ministrene diskuterte også potensialet for økte leveranser av våtgass til St. Fergus i Skottland.

- Potensialet for samarbeid om fremtidige behov for gass er enormt og det er essensielt å etablere prinsipper som vil være fordelaktige for både Storbritannia og Norge. Vi har tatt en personlig interesse i å gi prosessen et politisk momentum og har etablert Shetlands-møtet som en måldato til å oppnå et rammeverk av prinsipper, sier de to ministrene i en felles uttalelse.

Det britiske gassmarkedet vil fra neste år gå fra å være eksportorientert til å bli et nettoimporterende marked, noe både Statoil og Norsk Hydro nå posisjonerer seg for. Deres planer er avhengige av at det bygges ut mer rørledningnskapasitet til Storbritannia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere