RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NSB får ny toppsjef

(NSB)
Sist oppdatert:
Ny mann skal få togene på skinner.

Styret i NSB ansatte tirsdag Geir Isaksen som ny konsernsjef i NSB-konsernet.

Geir Isaksen kommer fra stillingen som konsernsjef i Cermaq ASA og overtar for Einar Enger som fratrådte 13. mai.

- Solid
- Jeg er svært fornøyd med at Geir Isaksen har takket ja til å bli ny konsernsjef. Med ham får NSB en konsernsjef med solid kommersiell erfaring og stor samfunnsforståelse, sier styreleder Ingeborg Moen Borgerud.

Konsernstyret i NSB har lagt vekt på Geir Isaksens lederegenskaper, dokumenterte resultater og evne til å motivere medarbeidere.

- Ved ansettelsen av Isaksen har vi fått en konsernsjef som vil ta vare på det beste av den erfaring, kultur og kompetanse som finnes i NSB og kombinere dette med de grep som er nødvendig for å fornye og videreutvikle NSB-konsernet, sier Borgerud.

- Betyr mye for folks hverdag
Hun er svært glad for å få stillingen som konsernsjef i NSB-konsernet.

- NSB er en viktig virksomhet med stor innvirkning på folks hverdag. Jeg vet det vil bli både utfordrende og krevende å lede og videreutvikle konsernet fremover, men gleder meg til å ta fatt og til å samarbeide tett med dyktige og erfarne ansatte og tillitsvalgte. For meg er det viktigst at NSB leverer gode og pålitelige transporttjenester hver eneste dag.

Den nye sjefen mener befolkningsveksten i de store byene og transportbehovet i distriktene må møtes med gode og effektive kollektivtransportløsninger.

- Bedre infrastruktur
- På togsiden forutsetter dette at infrastrukturen bedres og utvikles med tilstrekkelig kapasitet og standard. NSB har mange muligheter fremover. I tillegg tilsier også klima- og miljøutfordringene at NSBs transportløsninger bør være selvfølgelige valg, sier den nyutnevnte konsernsjefen. Men forutsetningen for å lykkes er at tiltroen og tilliten til NSB bedres. Det forutsetter at NSB hele tiden leverer et forutsigbart og godt reisetilbud, sier Geir Isaksen.

Geir Isaksen overtar stillingen som konsernsjef i NSB-konsernet senest 1. oktober 2011. I mellomtiden har konstituert konsernsjef Arne Fosen ansvaret for å holde togene på skinner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere