*Nettavisen* Nyheter.

NSB kjøper 16 nye lokaltog

Oslo (NTB): NSB har bestilt 16 nye lokaltog som settes inn i trafikk i Oslo-regionen i løpet av de neste to årene.

Flirt-togene skal erstatte de nesten 30 år gamle lokaltogene som nå går på strekningene.

- Det betyr at vi kan sette inn nytt materiell på de linjene som i dag sliter med de eldste settene, de vanlige lokaltogene. Noen av dem begynner å bli ganske slitt. Vi øker både komfort og driftssikkerhet på de strekningene, sier NSBs konsernsjef Geir Isaksen til NTB.

Etter den siste bestillingen vil NSB få til sammen 42 av de nye togene. 26 er allerede i leveringsfasen, i tillegg til de 16 nye som nå er bestilt. Det første togsettet er allerede i trafikk på strekningen Kongsberg-Eidsvoll. Neste år kommer Drammen-Dal og i 2014 strekningen Asker-Kongsvinger og Østfoldbanen.

Det ligger foreløpig ikke an til noen kapasitetsøkning, altså flere avganger. Det må vente til Follobanen står klar, trolig rundt 2020. Men NSB-sjefen venter likevel at togpendlerne vil merke stor forskjell fordi de nye togene er mye mer pålitelige i vinterkulda.

- Vi erfarer jo allerede at det er mer og mer krevende å holde de gamle togene i stabil drift, særlig når vinteren kommer. Men vi vet at Flirt klarer vinteren bra. De har vært gjennom noen skikkelig snøføykevintre i Finland og vi har også testet dem på høyfjellet, sier persontogsjef Tom Ingulstad. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.