RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NSB lover å ikke gjøre samme busstabbe igjen

Buss for tog fra Oslo S. NSB Tog Kø
Buss for tog fra Oslo S. NSB Tog Kø Foto: Hans Mebust (@HMebust)
Sist oppdatert:
NSB-ledelsen legger seg flat og innrømmer at sommerens opplegg for å frakte togpassasjerer med busser fra Oslo S var mislykket.

– Vi trodde vi skulle klare det. Vi tok feil, sier Tom Ingulstad, sjef for persontogene i NSB til Aftenposten.

Buss for tog fra Oslo S når folk stormer tilbake fra ferie skal ikke skje igjen, lover han nå etter sommerens smertefulle erfaring. Tusenvis av togpassasjerer skulle fraktes til sine stasjoner med buss, mens det ble drevet vedlikehold og utbedring på en av de mest trafikkerte linjene ut fra Norges største togstasjon.

Det NSB ikke hadde regnet med, var den allerede tette trafikken gjennom det nye veinettet i Bjørvika. Ingulstad vedgår at NSB ikke er i stand til å frakte folk effektivt med buss for tog når en så viktig toglinje blir stengt.

– Det er helt åpenbart når kunder blir utsatt for å måtte vente i to timer. Tidligere på sommeren, da Drammenbanen ble stengt mens folk hadde ferie, gikk det mye bedre. Politiet grep også til slutt inn rundt Oslo S i august, noe som løste mye av problemet. Men det innebærer en unntakstilstand for en sentral del av Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere