RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NSB stengte jernbanestrekning etter bombetrussel mot skole

Foto: Mats Duan (Sarpsborg Arbeiderblad)
Sist oppdatert:
«14:00, vil fem bomber bli detonert på Hafslund Skole ...»

Det har på nytt kommet en bombetrussel mot Hafslund skole. Det skriver SA.no

Sarpsborg Arbeiderblad mottok trusselen på e-post klokken 12.04 i dag. I e-posten står det: «Ã¥ 14:00, vil 5 bomber bli detonert pÃ¥ Hafslund Skole ...»

En person er i avhør.

Bombegruppe på plass
Den korte meldingen er underskrevet med et guttenavn. E-posten er sendt fra en anonym e-postadresse. I emnefeltet står det «Bombe har blitt plantet».

Politiet har mottatt samme trussel.

Østfold politidistrikt skriver i en pressemelding klokken 14.40 at de etter innledende etterforskninging ikke har noen mistanker om at det er eksplosiver inne i skolens lokaler.

Bombegruppen fra Oslo politidistrikt gjennomfører likevel et rutinemessig søk i lokalene. Deretter vil skolen igjen åpnes for elever og ansatte.

Alvorlig
Fungerende kriminalsjef Sigmund Andersen ved Sarpsborg politistasjon opplyste ved 13.00-tiden til SA at politiet hadde iverksatt sikkerhetstiltak og at politiet hadde folk på stedet.

- Kan du si noe om hvor alvorlig politiet tar dette. Er trusselen reell?

- Det kan jeg ikke si noe om. Vi har rutiner for hvordan vi håndterer slikt og vi tar alle slike meldinger alvorlig.

Alle elevene evakuert
Ifølge SAs utsendte på stedet, har det vært helt rolig på skolen fram til cirka klokken 13.25. Da gikk brannalarmen på både barne- og ungdomsskolen. Derfor strømmet elever og ansatte ut av begge skolene.

Ungdomsskoleelevene er sendt hjem, mens barneskoleelevene nå holder til på Hafslund Hovedgård. Foreldrene kan hente dem der.

Like etter at brannalarmen gikk, ble uniformert politi synlig i skolegården, og en sivilt politi kjørte bort med en person i bilen.

SA kjenner ikke til om denne personen har noe med saken å gjøre.

I en pressemelding opplyser politiet at de har kontroll på en person som avhøres om hendelsen.

Trusselen kom første skoledag etter ferien. Også like før sommerferien kom det en bombetrussel rettet mot Hafslund skole. Den gang innrømte to tenåringsgutter å stå bak trusselen.

Jernbanen stengt
NSB melder på sine nettsider at politiet har stengt jernbanestrekningen mellom Halden og Sarpsborg. NSB oppgir ingen årsak til dette på sine nettsider, men Hafslund skole ligger like ved jernbanen på den aktuelle strekningen.

NSB opplyser at reisende må regne med innstillinger og forsinkelser som følge av stengingen, men selskapet arbeider med å skaffe alternativ transport.

Så snart problemene er utbedret vil NSB kjøre tog på strekningen igjen.

Nedenfor ser du et interaktivt bilde av skolen. Du kan klikke i bildet for å orientere deg.


View Larger Map

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere