RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NSB tjener mest på buss

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Hittil i år har NSB tjent mye mer på å kjøre buss enn tog. Det viser tallene for årets fire første måneder.

NSBs bussvirksomhet gikk med 82 millioner kroner i overskudd etter de første fire månedene i år, mens persontogvirksomheten noterte seg for et underskudd på 155 millioner kroner, skriver Dagsavisen.

Og utsiktene til å tjene mer på bussvirksomheten framover er gode.

Allerede kommende helg starter Jernbaneverket med omfattende utbedringer av skinnegangen flere steder på Østlandet, og mange tog vil som en konsekvens av dette bli innstilt og erstattet med busser.

I fjor vår var situasjonen motsatt, og konserndirektør Einar Enger mener at den kalde vinteren må ta mye av skylden for den dramatiske økonomiske forverringen for persontogene.

- Vår klare ambisjon er et langt bedre nivå for persontogene etter hvert som ny infrastruktur og nytt materiell kommer på plass, sier han.

Til tross for et godt bussresultatet er tallene for 2010 ikke hyggelig lesning for konsernsjefen.

Driftsresultatet totalt etter de fire første månedene ble redusert med 58 millioner kroner sammenlignet med 2009, og overskuddet krympet fra 83 millioner kroner til 25 millioner kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere