RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker å ta Hydro Polymers på børs

Sist oppdatert:
De ansatte i Norsk Hydros petrokjemidivisjon Hydro Polymers ønsker å ta selskapet på børs. Hydro har allerede hatt interessenter til selskapet, vurderer nå hva de skal gjøre med virksomheten
- Vi skal ikke la det gå lang tid før vi gir signaler om hva som skal skje videre med Hydro Polymers, sier generaldirektør Eivind Reiten i et intervju med telemarksavisen TA.

Etter det TA kjenner til har Hydro i lengre tid vurdert minst ett anbud fra utenlandske interesser som har hatt lyst på å kjøpe Hydro Polymers, skriver avisen fredag.

- Når vi ikke har solgt er det fordi vi ikke har vært i en situasjon der vi har hatt kjøpere som har villet betale det virksomheten er verdt, sier Reiten til TA.

Vil ta petrokjemien på børs

Ifølge TA har de tillitsvalgte i Hydro Polymers i lengre tid jobbet for en avklaring rundt selskapet som har virksomhet på Rafnes, Herøya og i Stenungsund i Sverige. Deres endelig mål er en børsnotering av selskapet, noe nå ber ledelsen i Hydro om tid til å forbrede.

- Vi bør være i Hydro i noen år framover. Få tid til å gjennomføre klorutvidelsen og crackerutvidelsen på Rafnes. Vi bør også få tid til å få på plass gass til anleggene, sier Jon Øyvind Selmer, tillitsvalgt i Hydro Polymers til TA.

Selmer mener at den videre progresjon bør være en fusjon med Statoils Borealis på skandinavisk basis, for deretter å ta det samlede selskapet på børs. Hydro Polymers anlegg på Rafnes ligger vegg i vegg med Borealis.

Reiten er informert

Generaldirektør Eivind Reiten er ifølge TA informert om tankene til de ansatte i Hydro Polymers. Og han avviser ikke de ansattes tanker. Tidligere i år har også Reiten sagt til TA at han ikke ser bort fra en sammenslåing av Hydro Polymers og Borealis i Grenland.

- Jeg er kjent med planene. Men jeg tror ikke jeg vil gi noen nye signaler nå. Men vi skal ikke la det gå alt for lenge før vi gir signaler. Jeg forstår godt at man begynner å bli trøtt av å være salgskandidat uten å være solgt. Men foreløpig er det ikke noe grunnlag for å si noe mer, sier Reiten til avisen og vil ikke tidfeste en avklaring nærmere.

Totalt arbeider det rundt 1100 ansatte i Hydro Polymers. Rundt 300 av disse arbeider i Grenland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere