RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker å tilby sharia-lån i Norge

Sist oppdatert:
Kahleeji Commercial Bank of Bahrain ønsker å starte en forretningsbank i Norge basert på islamske prinsipper. Det innebærer blant annet å tilby rentefrie lån.

Ifølge Stavanger Aftenblad er det mange hos Islamsk Opplæringssenter som ønsker seg muligheten for norske sharia-lån. Lånene er rentefrie fordi islam forbyr å kreve renter, ettersom man ikke skal kunne tjene seg rik på andres bekostning.

I stedet fungerer sharia-lånet ved at kunden eier en andel i bilen eller huset som skal kjøpes, tilsvarende egenandelen. Banken eier andelen tilsvarende lånets størrelse. Deretter kjøper kunden tilbake huset eller bilen fra banken i avdrag. Fordelen er at banken tar en del av risikoen i markedet. En ulempe er imidlertid at kunden ikke får skattefradrag for renter.

– Jeg tror et slikt tilbud vil komme. For muslimer i boligmarkedet er det et behov for et alternativ til vanlige lån med renter, sier advokatfullmektig Mudassar Amin hos Wikborg Rein.

Selskapet Global Housing tilbyr for øvrig sharia-lån i Norge og finansierte første hus i 2010, en bolig på Jessheim. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere