RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker desibelgrense på mp3-spillere

Sist oppdatert:
Høy lyd i mp3-spillere kan gi alvorlige hørselsskader. Nå vil myndighetene ta opp saken i EU-systemet.

TV 2-nyhetene fortalte for tre uker siden om en 15 år gammel jente som mistet hørselen på det ene øret etter å ha tatt på et tv-apparat mens hun lyttet til musikk på mp3-spilleren sin.

Dropp uoriginale ørepropper
Ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet- og beredskap (DSB) har problemet spesielt vist seg ved bruk av uoriginale ørepropper til mp3-spillere.

- Vi er bekymret for ungdom som bytter ut de originale øreproppene. De uoriginale leverer ofte høyere lyd og de fleste mangler sperre for overbelastning. Kombinert med at øreproppene ikke er tilpasset mp3-spilleren, kan dette føre til hørselsskader ved at lyden blir for høy, sier sjefsingeniør Hans Lie i Direktoratet for samfunnssikkerhet- og beredskap (DSB).

Ønsker øvre desibelgrense
Ifølge DSB blir nå saken brakt videre inn i EU-systemet, for å få satt en øvre grense på hvor høy lyd mp3-spillere kan kunne levere. Ifølge DSB er det også aktuelt å se på nye krav for sperre mot overbelastning.

- Vi kjenner til tilfeller der det har oppstått statisk elektrisitet foran tv-skjermer og hvor dette har ført til overbelastning i øreproppene når kablene har kommet nær skjermen, sier Lie.

LES FLERE FORBRUKERSAKER PÅ WWW.TV2HJELPERDEG.NO

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere