RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker DNO velkommen

Sist oppdatert:
Energipolitisk talsmann i FrP, Ketil Solvik Olsen mener enhver konkurrent til StatoilHydro er positivt.
Av:Inga Sverdrup NA24 Stavanger

Stortingsrepresentant og energipolitisk talsmann Ketil Solvik-Olsen (Frp) hadde ikke hørt nyheten om DNOs utskillelse da NA24Stavanger ringte.

- Men på et generellt grunnlag kan jeg si at alt som bidrar til konkurranse på norsk sokkel er positivt. At DNO velger å gjøre dette, vil jeg tro betyr at det er villig til å satse og har et ønske om å bli større. Det er bra, sier han.

Solvik-Olsen har vært strekt fremme i offentligheten i debatten rundt fusjonen mellom Statoil og Hydro. En samlet opposisjon har blant annet uttrykt sterk misnøye med regjeringen og Odd Roger Enoksens manglende handlekraft i denne saken.

- Regjeringen har jo ikke kunnet vise til et eneste proaktivt grep for å sikre konkurransen på sokkelen etter at StatoilHydro ble vedtatt. Nå ser vi at industrien selv tar slike grep. Det er positivt å se at markedet fungerer og at det selv ser at det er muligheter og åpninger, sier Solvik- Olsen. Nå håper han at myndighetene tar konkurransen på alvor, og vurderer nykommere positivt når lisenser og operatørskap skal tildeles.

- Det betyr ikke at en blindt skal gi lisenser til enhver bare for ikke å gi det til StatoilHydro, men dersom det er en kompetent gruppe bak håper jeg at disse kan bli positivt vurdert, sier Solvik-Olsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere