RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker mer eksotisk jakt

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Norske jegere ønsker flere utfordringer. Nå er det svartbjørn, leopard, kudu og andre fjerne dyr som gjelder.

Jakt på andre kontinenter blir stadig mer vanlig blant folk som tar seg råd til det. Selv utrydningstruede dyr skytes, for jakten er fullt lovlig.

Seniorrådgiver Øystein Størkersen i Direktoratet for naturforvaltning (DN) behandler søknader om innførsel av skinn, hoder og andre deler av truede dyr som norske jegerne vil ta med seg hjem.

- I gjennomsnitt får vi inn om lag 100 søknader på truede arter hvert år. Tallet vokser jevnt og trutt år for år. Vi har imidlertid ingen oversikt over hvor mange jakttrofeer fra ikke-truede arter som tas inn til landet, opplyser han til Arbeidets Rett.

Jakten på dyrene som ikke er truet større enn jakten på truede dyr, på grunn av en stor prisforskjell. For å jakte på vanlig antilope må du ut med en tusenlapp, mens det kan koste flere hundretusen kroner å jakte på dyrene med færrest kvoter på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere