RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker mer tid i pantespørsmålet

Sist oppdatert:
Bayerns statsminister Erwin Huber er ikke klar for et endelig vedtak av ny tysk pantelov allerede fredag, han ønsker primært EU-dommen på bordet først
Det går frem av kommentarer som Huber har gitt til Associated Press i Berlin i dag etter at det tyske miljøverndepartementet i dag offentliggjorde returandelen på engangsemballasje som foreløpig ikke er underlagt pant.

Huber sier til Ap at det er usikkert om det blir en endelig beslutning om Bayerns pantekompromiss i fredagens møte i det tyske overhuset Bundesrat.

Unionspartiene hvor han eget bayerske CSU inngår sammen med CDU skal ifølge Huber fortsatt være inne i konsultasjoner og de ønsker å vente med å vedta en ny emballasjelov til dommen fra EU-domstolen rundt pantelovgivningen foreligger.

- Fra vårt synspunkt ville det vært ønskelig med en snarlig vedtak, sier Huber, men presiserer at man heller ikke skal forhaste seg

Han mener at berørte bedrifter fortsatt vil ha god nok tid selv om beslutningen skulle drøye til oktober eller november.

Huber forventer en avklaring på fredagens utfall når alle delstatsdelegatene i Unionspartiene har sitt morgenmøte med CDU-leder Anegla Merkel fredag morgen.

Forhåpningen til en panteavgjørelse allerede fredag har økte den siste uken etter at CDU-delstaten Schleswig-Holstein valgt å sette frem både et eget forslag og Bayerns kompromissforslag på agendaen til Bundesratsmøtet i forrige uke.

Utsiktene til et kompromiss nå eller i oktober er også økt etter signaler fra unionspartiene og blant annet CDU-kontrollerte Thüringen i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere