RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker rask avklaring på Aker RGI-fusjon

Sist oppdatert:
Kværner innleder nå de forventede fusjonssamtalene med Kjell Inge Røkkes (bilde) holdingselskap Aker RGI Holding AS. Styreleder Lone Fønss Schrøder ønsker en rask avklaring
Aker RGI har allerede uttrykt ønske om en nærmere samordning eller fusjon med Kværner, og nå innleder altså Kværner-styret fusjonssamtaler med Røkkes holdingselskapet.

- Vi ønsker en rask avklaring av muligheten for en fusjon, slik at alle våre aksjonærer kan vite hva de har å forholde seg til, sier styreformann Lone Fønss Schrøder i Kværner i en kommentar til prosessen.

Fusjonsplanen ble først kjent i april i forbindelse med et vedlegg til prospektet i forbindelse med i ombyttetilbudet fra Kværner aksjer til Aker Kværner-aksjer. Dersom fusjonen går igjennom vil det gi en finansielt presset Røkke direkte tilgang på Kværners kass, som skal være på 3 milliarder kroner.

Forhandle gjennom mai

Fønss Sckrøder sier at hun regner med at forhandlingene vil fortsette gjennom det meste av mai, og understreker at det vil være for tidlig å si noe mer om dette på Kværners ekstraordinære generalforsamling 19. mai 2004.

Den ekstraordinære generalforsamlingen i Kværner skal kun behandle spørsmålet om ombytting avaksjer til Aker Kværner og Aker Yards-aksjer.

Aker RGI Holding og Kværner er begge holdingselskap med en rekke betydelige industrielle eierengasjement. De to selskapene eier bedrifter med til sammen over 52 milliarder kroner i omsetning i 2003 og 43 000 ansatte.

Aker RGI Holding er gjennom sitt heleide datterselskap Aker Maritime ASA Kværners største aksjonær, med en eierandel på om lag 75 prosent.

Kværner har valgt DnB NOR Markets som sin finansielle rådgiver i forbindelse med fusjonsforhandlingene. Advokatfirmaet Wikborg Rein vil bistå Kværner som juridisk rådgiver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere