RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Elin Reitan (Side2)

Ønsker seg Celina Midelfart

Sist oppdatert:
Den svenske smykkedesigneren, Efva Attling, avslører hvem hun helst vil se i sine smykker.

SJØLYST (Side2): Efva Attling har designet smykker som både Madonna, Jennifer Aniston og Dita Von Teese har båret - men det er likevel ikke alle som ønsker å bære hennes design.

- Han hater smykker
- Jeg skulle gjerne sett at Fredrik Skavlan bar smykkene mine, men han hater jo smykker. Han går jo ikke med giftering engang, sier Attling, til Side2.

Attling var tidligere i år gjest hos den populære talkshowverten, og da de to møttes kunne ikke designeren dy seg fra å spørre om nordmannen var interessert i å kle seg i ett av hennes smykker.

- Han sa «Nei, jeg hater smykker». Men Maria (Bonnevie red,.anm.), hun går med smykkene mine, sier Attling og smiler.

Er det andre nordmenn du gjerne skulle sett bære smykkene dine?

- Jeg kjenner jo ikke til så mange her, men det er jo en som heter Celina (Midelfart red.anm.), innrømmer designeren.

- Madonna ville ha ett til
Foruten de som er nevnt over er både kronprinsesse Victoria, Meryl Streep, og vår egen Morten Harket på Attlings kundeliste.

- Madonna har også brukt mine smykker. Hun hadde fått smykket fra en venn av meg, og hun brukte den da hun spilte inn en reklamefilm for Max Factor i sin tid. Etter en måned ringte hun og spurte om hun fikk ett til. Det er jo så dyrt, det koster 690 kroner, spøker designeren.

Men til tross for den stjernespekkede kundelisten er det med begeistring i stemmen, Attling avslører hvem som snart vil bli overrakt ett av hennes smykker.

- I neste uke vil Angelina Jolie motta ett av mine smykker. Jeg skal ikke møte henne personlig, men hun får det via min agent, avslører Attling.

Modell og rockestjerne
Det var ingen selvfølge at Attling skulle ende opp som smykkedesigner.

Selv om hun allerede som elleveåring fant ut at det å slå på metall var hennes kall i livet, skulle det ta 27 år før den blonde svensken satset for fullt på designeryrket.

- Etter tolv år som fotomodell, ville jeg blir rockestjerne. Jeg var så begavet at jeg skrev en hit, forteller Attling, som da refererer til den populære 80-tallslåten «Två av oss».

Etter flere år i musikkbransjen begynte Attling å jobbe med TV, og prøvde seg også som motejournalist. Hun rakk til og med å få to barn, før hun ved en tilfeldighet, igjen begynte å slå på metallet. I designprosessen videreførte hun sin interesse for låtskrivin, og dette er årsaken til at mange av hennes smykker er gravert med både enkeltord og små setninger.

Attling designer briller, noe hun har gjort siden 2009.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Dokumentar
Det er i forbindelse med visningen av Attlings dokumentar «The making of a Beauty without a thought», Side2 møter den svenske designeren.

I løpet av en ni måneders periode filmet Attlings partner, Eva Dahlgren, designeren - og resultatet er en kunstnerisk film som viser publikum hvordan Attling jobber.

- Det var bare en idé. Eva hadde filmet meg på ferie, og det var så fine bilder. Filmen er for mennesker som vil se hvordan en designprosess er, men også for andre, sier Attling, som også planlegger å vise dokumentarfilmen på TV.

HER KAN DU SE ET UTDRAG AV DOKUMENTAREN:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere